El Dinar en Família de L’Esguard aquest any ha acollit a més de seixanta persones en extrema vulnerabilitat social i econòmica

 

Vic, 28/12/2022. El passat 23 de desembre, es va portar a terme per segona vegada el projecte “Dinar en Família” gràcies a la col·laboració especial de tres empreses alimentàries de la comarca que ho varen fer possible i a més d’una quinzena de persones voluntàries que hi van participar de manera altruista.

“La Botiga dels Canelons Crossandra”, Can Jubany i Bonpreu Esclat, van omplir la taula del dinar de nadal, que ha acollit a més d’una seixantena de persones que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat.

Enguany l’entitat, ha emprès amb força, el projecte, que té per objectiu principal atendre una necessitat real inherent a qualsevol ésser humà, que implica un sentit de connexió, intimitat, confiança i amistat.

L’entitat explica que, quan aquestes necessitats socials estan satisfetes, sentim una sensació de benestar. Per altra banda, quan no es satisfan, poden arribar a causar tristesa, patiment i conflictes.

La Fundació L’Esguard té un recorregut de més de 10 anys d’experiència en l’àmbit de suport a les persones. Al llarg d’aquests anys, s’ha pogut realitzar una diagnosi interna de les situacions individuals amb les que conviuen les persones ateses per l’entitat, especialment en èpoques de festes. Algunes d’aquestes situacions són: soledat extrema, risc alt d’exclusió social, conviure amb una malaltia de salut mental greu o amb una drogodependència, passar per una situació econòmica molt precària, estar en situació de sense llar.

El projecte, va més enllà d’oferir un àpat, ja que en l’atenció integral a les persones, l’entitat té per objectiu principal, millorar la seva qualitat de vida. Aquesta qualitat de vida, a banda d’altres aspectes també importants per al correcte desenvolupament de les persones, inclou aspectes de primera necessitat inherents a qualsevol ésser humà i que desemboquen en efectes positius en la salut mental i emocional i preveuen així situacions desfavorables futures en el pla terapèutic.

“És de vital importància atendre aquestes necessitats socials mitjançant aspectes d’oci, de pertinença a la comunitat i al grup, per desenvolupar una correcte salut mental”

Enguany, L’Esguard també ha acollit en el mateix projecte a persones de la comunitat, doncs el dinar s’ha fet al Casal Mossèn Guiteras de Vic, que normalment ja atén a una vintena de persones a dinar cada dia.

“Com entitat es vol agrair especialment a les empreses col·laboradores, al Casal Mossèn Guiteras i a les persones voluntàries, gràcies a les quals aquest projecte ha sigut possible”.