Història de Vida. Ramon

 

T’estàs amagant darrera de la substància

Un consell? Estima a tu mateix.

De jove, en Ramon es defineix com una persona simpàtica, extrovertida i esbojarrada. Era el líder de la seva colla i entremig d’això van sortir les curiositats envers algunes substàncies.

De la curiositat de provar-ho va passar a un consum constant i habitual. Els problemes també van anar augmentant i amb ells el distanciament social i la negativitat de la malaltia.

L’excés de consum el va portar a malalties greus:

“Vaig patir un ictus cerebral molt greu degut al consum que m’ha deixat seqüeles per tota la vida, entre elles una hemiplegia lateral”

Quan es va sentir preparat, va decidir ingressar, tot explica, que li van ensenyar que el que li passava era una malaltia.

“Però va necessitar un treball perquè la primera reacció és amagar-te darrera de la substància”

En Ramon, vol remarcar que ara que ha deixat enrere el consum, sent que viu la vida amb plenitud i gratitud i que sobretot és molt important estimar. -se i cuidar-se a un mateix per poder avançar.

“Un consell, has de ser la teva pròpia felicitat”

En Ramon ha volgut compartir la seva història consciència del que suposa parlar d’addiccions i de substàncies, però també molt convençut que està contribuint a obrir camí en la lluita contra l’estigma. Les addiccions són malalties, i les persones que les pateixen han de ser tractades com a persones en procés de malaltia o en de recuperació de malaltia.

Segons l’OMS, l’estigma és un problema global i la lluita per erradicar-lo ha de ser una prioritat en qualsevol societat democràtica i lliure!

A la foto, amb l’Ester Aumatell, la seva persona de suport a l’Esguard.