Aquest any el dinar de nadal en família obre el seu projecte a altres persones de la comunitat de Vic

La Fundació L’Esguard organitza, per segon any consecutiu, un dinar de Nadal per a persones que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat social i econòmica

El Nadal passat, es va portar a terme per primera vegada el projecte “Dinars en Família” gràcies a la col·laboració especial de tres empreses alimentàries de la comarca que ho varen fer possible i a les persones voluntàries que hi van col·laborar.

Enguany l’entitat, emprèn amb força, el projecte, que té per objectiu principal atendre una necessitat real inherent a qualsevol ésser humà, la necessitat social que implica un sentit de connexió, intimitat, confiança i amistat.

L’entitat explica que, quan aquestes necessitats socials estan satisfetes, sentim una sensació de benestar. Per altra banda, quan no es satisfan, poden arribar a causar tristesa, patiment i conflictes.

La Fundació L’Esguard té un recorregut de més de 10 anys d’experiència en l’àmbit de suport a les persones. Al llarg d’aquests anys, s’ha pogut realitzar un diagnòstic intern de les situacions individuals amb les que conviuen les persones ateses per l’entitat, especialment en èpoques de festes. Algunes d’aquestes situacions són: soledat extrema, risc alt d’exclusió social, conviure amb una malaltia de salut mental greu o amb una drogodependència, passar per una situació econòmica molt precària, estar en situació de sense llar.

El projecte, va més enllà d’oferir un àpat, ja que en l’atenció integral a les persones, l’entitat té per objectiu principal, millorar la seva qualitat de vida. Aquesta qualitat de vida, a banda d’altres aspectes també importants per al correcte desenvolupament de les persones, inclou aspectes de primera necessitat que tenen a veure amb les necessitats socials inherents a qualsevol ésser humà i que desemboquen en efectes positius en la salut mental i emocional i preveuen així situacions desfavorables futures en el pla terapèutic.

 “És de vital importància atendre aquestes necessitats socials mitjançant aspectes d’oci, de pertinença a la comunitat i al grup, per desenvolupar una correcte salut mental”

Enguany, L’Esguard pretén acollir als “dinars en família”, a una setantena de persones, com a novetat, també acollirà en el mateix projecte a persones de la comunitat, doncs el dinar es farà al Casal Mossèn Guiteras de Vic, que normalment ja atén a una vintena de persones a dinar cada dia.

El projecte, comptarà amb la col·laboració especial de Nandu Jubany, La Crossandra i Bonpreu. Així com també, comptarà amb una desena de persones voluntàries que compartiran l’àpat conjuntament amb les persones ateses.

“Com entitat es vol agrair especialment a les empreses col·laboradores i a les persones voluntàries, gràcies a les quals aquest projecte es fa possible”