L’Esguard denúncia casos de discriminació a persones amb disCapacitat

L’Esguard Fundació denuncia discriminació d’algunes immobiliàries a persones amb disCapacitat

Les persones amb disCapacitat es troben amb dificultats a l’hora d’accedir al lloguer de pisos.

És el cas de la Cèlia, persona atesa per l’entitat, a qui durant el procés de recerca de pis li van tancar moltes portes.

La Cèlia feia molt temps que tenia ganes d’independitzar-se, fins ara vivia al domicili familiar, va ser una decisió que li va costar molt de prendre, des de l’Esguard s’ha treballat amb ella aquests impediments, aportant-li estratègies d’apoderament perquè pogués iniciar el procés de manera autònoma.

Quan la Cèlia decideix tirar endavant el procés de recerca, es troba que algunes immobiliàries li tanquen les portes pel fet de ser una persona amb disCapacitat.

Literalment ens explica:

“Vaig anar a una immobiliària, vaig dir que tenia disCapacitat i em van dir que a persones amb disCapacitat no llogaven pisos”

Posteriorment va anar a una altra immobiliària i li van dir que els pisos ja estaven llogats.

Davant d’aquests fets la Cèlia es va sentir molt malament, explica que les persones que conviuen amb alguna disCapacitat són persones que tenen les mateixes habilitats per tenir cura d’un habitatge o inclús més. La Cèlia vol deixar clar que vol ser ben atesa, com qualsevol altra persona.

Malauradament són situacions habituals que es troben les persones amb disCapacitat. En general, la societat està desinformada i es té por per ser quelcom desconegut. L’herència d’un fort paternalisme en el tracte envers les persones que conviuen amb alguna patologia, malaltia o disCapacitat encara, avui en dia, està molt arrelada en tots nosaltres. Cal que els agents socials, les entitats i qualsevol persona que estigui sensibilitzada puguem anar fent pedagogia sobre el tema per crear i provocar els canvis necessaris.

Des de l’Esguard Fundació, entitat que actualment dona suport a la Cèlia, volem denunciar el tracte discriminatori que va patir així com fer una crida a la reflexió a totes aquelles persones que creuen que una persona amb disCapacitat no té les mateixes capacitats.

Si vols saber-ne més sobre el cas de la Cèlia:

Premsa escrita Nació Digital : https://www.naciodigital.cat/osona/noticia/67672/no-lloguem-pisos-persones-discapacitat-discriminacio 

Premsa 9tv: https://www.alacarta.cat/fetamida/tall/discriminacio-als-discapacitats-en-els-lloguers 

Aparició a Ràdio Estel: https://www.radioestel.cat/radio-a-la-carta/

Aparició al programa torn de tarda de 9TV: https://el9nou.cat/video/lesguard-denuncia-les-dificultats-que-pateixen-les-persones-amb-discapacitat-intellectual-per-trobar-pis/

Aparició al programa fet a mida de 9TV: https://www.alacarta.cat/fetamida/tall/discriminacio-als-discapacitats-en-els-lloguers

L’Esguard Fundació Tutelar denúncia la discriminació d’algunes immobiliàries a persones amb discapacitat