Projecte Nevera Solidària

Qui és la Mercè?

Sóc Tècnica del Servei Socio-Educatiu de Vincle (Incasol) i mediadora familiar i comunitària. A banda de la meva feina dedico unes hores cada dia al projecte de la Nevera Solidària (NS) que ella i 15 voluntàries més tiren endavant des de fa 1 any.

 

D’on sorgeix aquest projecte?

Aquest projecte sorgeix d’una iniciativa que a l’any 2015 es va dur a terme al País Vasc i que té un objectiu molt clar:

“Lluitar contra el malvaratament alimentari”

La Nevera solidària no és una acció Social és un projecte que lluita per la Economia Circular de les 3 R. (REDUCCIÓ-REUTILITZACIÓ-RECICLATGE)

 

D’on surt el menjar que teniu a la NS?

Actualment prové de comerços. Són excedents o productes amb alguna “tara” que ja no es poden vendre perquè no són prou macos. També disposem de “tuppers” de menjars pre-cuinats que provenen de particulars. Volem incidir sobretot en la idea del reaprofitament com una manera d’entendre la vida i respectar el medi ambient.

 

Quin és el procediment per formar part del projecte NS

Molt fàcil. Aquí no hi ha llistes d’espera, ni has de justificar ingresos ni res. Disposem d’una nevera, tu vens aquí amb el teu cistell i agafes el que vols!

Això sí, no es tracta d’omplir el carretó per tota la setmana. Es tracta de agafis just el que necessitis!

 

Quins són els aliments dels que disposeu?

Sobretot tenim pa, verdures, iogurs i menjars pre-cuinats. Però hem de tenir clar que mai saps el que hi haurà aquell dia a la Nevera, t’adaptes al que hi ha segons els excedents que s’hagin produit aquella setmana.

Cada dia un voluntari s’encarrega de revisar la nevera i llençar els productes caducats.

 

Quins són els comerços que col.laboren?

Actualment els comerços que col.laboren amb la Nevera Solidària són: Mengem Osona, SuperVerd, Forn la Fleca, Pastisseria Gaja i Can Parés.

 

Si vols col.laborar amb el projecte Nevera solidària o liderar un projecte igual al teu poble podeu posar-vos en contacte amb neverasolidariamanlleu@gmail.com  (Mercè Coma)