La Fundació L’Esguard torna a denunciar discriminació d’algunes immobiliàries a persones amb discapacitat

discriminació, discapacitat,

Les persones amb discapacitat es troben amb dificultats a l’hora d’accedir al lloguer de pisos. Ara és el cas d’en Marc, persona atesa per l’entitat, a qui durant el procés de recerca de pis li estan tancant les portes al·legant que té discapacitat.

En Marc fa temps que viu de manera autònoma en un pis on hi té llogada una habitació. Viu amb independència i manté una bona convivència amb la resta de companys i companyes del pis.

El problema va arribar quan decideix fer recerca de pisos per anar  viure sol, en aquest punt es troba que algunes immobiliàries li tanquen les portes pel fet de ser una persona amb discapacitat.

Literalment ens explica:

“Tot va molt bé, fins que em demanen d’on provenen els meus ingressos i veuen que cobro una paga per discapacitat”

“Algunes immobiliàries m’han arribat a comentar que el pis té escales i que a mi em costarien de pujar”

Aquests fets arriben en un moment en el que en Marc ha tornat a passar per un procés judicial on se li han retornat les seves capacitats, des de la Fundació L’Esguard, volem deixar clar que creiem absolutament amb les capacitats d’autonomia d’en Marc a qui hem donat suport durant més de 6 anys i que celebrem la notícia del retorn a les capacitats, fruit d’un gran esforç.

Davant de la injustícia de ser discriminat, en Marc està convivint amb una situació que l’impedeix seguir endavant amb el seu projecte de vida amb total autonomia. Vol deixar molt clar, que les persones amb discapacitat, són persones totalment capaces de tot i que només els cal tenir les mateixes oportunitats. És important que la societat deixi de creure que hi ha persones per sobre de les altres.

“Només demano les mateixes oportunitats”

La Fundació L’Esguard, vol deixar clar que és la segona denuncia pública que fa sobre aquest mateix tema i que els preocupa profundament aquesta situació. Com a entitat hem de vetllar pels drets de les persones que estem atenent i som molt conscients que la discriminació cap allò que és desconegut és una assignatura pendent que té la societat.

En aquesta línia l’entitat ofereix una via de contacte directe a totes aquelles persones, botigues i establiments que tinguin dubtes o que vulguin assessorament i d’aquesta manera anar creixent i avançant en el trencament de l’estigma i la discriminació. Creiem fermament en el poder transformador de la informació. Escriu-nos: https://lesguard.cat/contacte/

També fem una crida agents socials, les entitats i qualsevol persona que estigui sensibilitzada perquè entre tots i totes puguem anar fent pedagogia sobre el tema per crear i provocar els canvis necessaris.

Des de Fundació L’Esguard, entitat que ha donat suport a en Marc tots aquests anys, volem denunciar el tracte discriminatori que va patir així com fer una crida a la reflexió a totes aquelles persones que creuen que una persona amb discapacitat no té les mateixes capacitats.


Veure publicació a Nació Digital: https://www.naciodigital.cat/osona/noticia/68432/fundacio-esguard-denuncia-discriminacio-immobiliaries-discapacitat-vic