Amb 5 anys els meus pares em van deixar a la Casa de la Caritat de Vic i no va ser fàcil
La Paqui, persona que atenem a la Fundació L’Esguard, no va tenir una infància fàcil, tot i que ella no ha culpat mai als seus pares, explica que tenien molts pocs recursos i no podien fer-se càrrec de tots els germans.
“Els meus pares van tenir 9 fills i en aquells temps no ens podien donar de menjar a tots”
A la casa de la Caritat, on la van deixar amb 5 anys, no va ser fàcil. Els 9 germans van passar pel mateix hospici i després amb els anys van anar a parar a altres llocs.
Casualment, la vida l’ha portat en diferents ocasions al carrer Sant Pere de Vic, on actualment també hi trobem la seu de la Fundació L’Esguard.
Finalment, la Paqui va anar a parar a una Fonda de Vic amb 12 anys, on ja es va posar a treballar i hi va conèixer l’Aurora, a la que ella sempre ha considerat com la que li ha fet de mare.
“A la fonda tenia clar que hi seria fins que em casés, i així va ser. Em vaig casar amb 26 anys i vaig tenir 2 fills preciosos”
Sempre ha sigut molt feliç treballant, va aprendre diferents oficis i el que més li ha agradat sempre ha sigut l’atenció directa al públic. El fet de treballar sempre li ha donat aquesta autonomia i força que la caracteritza com a dona.
La Paqui sempre ha sigut una persona molt autònoma i actualment té una vida molt plena. Fa uns anys per un tema de salut es va decidir que la Fundació L’Esguard, l’ajudés, oferint-li suport en l’exercici de la capacitat jurídica.
Des de llavors, fa seguiment amb una tècnica social de suport de L’Esguard i se li ofereix suport en les àrees establertes i en les que ho requereix.
Explica que per ella el suport que rep actualment és una ajuda positiva encara que reconeix que al principi va ser una mica dur d’entendre.
La Paqui és una persona que sempre ha treballat i ha viscut de manera autònoma però hi ha persones que si que es troben que per diferents causes sovint multifactorials, pateixen risc d’exclusió. Entendre aquest fet, ens ajuda a comprendre que sovint poden patir conseqüències brutals en la salut i la vida. Cal tenir molt clar que les persones no “s’han buscat la vida que tenen”, doncs els motius pels quals una persona es troba en risc d’exclusió social són molt variats i poden venir donats per diferents circumstàncies que no estan a l’abast d’un mateix.
Més informació:
Anna Martinez Cano Responsable de Comunicació de la Fundació L’Esguard
Tel. 93 131 56 41 / Mòbil. 621 22 70 54 / E-mail comunicacio@lesguard.cat Carrer Sant Pere, 4 de Vic (Barcelona) Més sobre la Fundació L’Esguard: Som una entitat socialment compromesa que vetlla per l’atenció integral i els drets de les persones de les comarques d’Osona i del Valles Oriental amb discapacitat intel·lectual, problemes de salut mental i vellesa. Donem suport a totes les persones que tenen reconeguda judicialment alguna de les figures previstes en la legislació vigent i que en defineix els límits d’intervenció.
|