Membres del Patronat

Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Feliu Puigbó Coll

President
En Feliu és advocat de formació però sempre s’ha dedicat a l’empresa mercantil-fiscal. Durant molts anys com a advocat a l’Assesoria Jurídica de la Societat Holding del Grup Colomer Munmany, en matèries de Dret Hipotecari, Mercantil, Societat i Fiscal. Vinculat a Sant Tomàs desde l’any 1982 com a membre de Junta I posteriorment com secretari. Des del 2017, President del Patronat de la Fundació L'Esguard.
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Manel Palou Serra

Vicepresident
En Manel Palou és diplomat en traducció jurídico-administrativa. En l’actualitat és el President de les entitats del Grup Viver de Bell-lloc (Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller, entitats de les que va ser el Director gerent durant 15 anys. També és patró de la Fundació Tallers (Santa Coloma de Gramanet), Fundació Onada (Tarragona) i Fundació Santa Teresa (El Vendrell). Ha participat activament en les entitats representatives de la discapacitat (Coordinadora de Tallers, SINERGRUP, DINCAT), ocupant actualment la presidència de la Junta Directiva de l’Associació de l’Economia Social (DINCAT).
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Maria Carme Roquer Soler

Secretària
Mestre de professió, actualment jubilada. Ha sigut membre de la Junta de Sant Tomàs durant 24 anys i a més a més ha participat i col·laborat en diferents entitats de la comarca d’Osona. Actualment és membre de la PAH Osona, voluntària a l’Associació TAPIS fent formació a joves i membre del patronat en funció de secretària de l’Esguard.
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Josep Freixa Sala

Vocal
En Josep Freixa és Educador Social. Ha treballat a l'Associació Tapís, que es dedica a la Inserció Sociolaboral de persones en risc d'exclusió social i va ser membre de la Junta de Sant Tomàs. Actualment estià jubilat i col·labora a l'Associació Tapís, al Casal Claret i a la Plataforma pel Dret a l'Habitatge .
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Ricard Aceves Torrents

Vocal
En Ricard Aceves és llicenciat en econòmiques, diplomat en Management Internacional (D.E.M.I i del Programa de Direcció General a IESE. Des de l’any 1997 està vinculat a Sant Tomàs, primer com a director de Tac-Osona i des de l’any 2003 com a Director General del projecte de la Fundació Sant Tomàs, l’Associació Sant Tomàs i la Fundació Tac-Osona. Sempre vinculat en entitats representatives en l’atenció i defensa d’interessos de persones amb discapacitat, actualment és conseller delegat de Vicverd, SL; president de Sinergrup; patró de l’Esguard Fundació Tutelar; conseller d’Ecogrup Ecològica, SL; membre del patronat de Fundació Tallers; membre del consell d’administració de Recollida i reciclatge, SL; i, menbre de la junta d’AEES DINCAT.
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Carlos Sopeña Movellán

Vocal
En Carlos Sopeña és llicenciat en psicologia, Màster en Gestió Econòmica financera, i del Programa de direcció general a IESE. En l'actualitat és Director General de Grup Viver de Bell-lloc (Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller), fent també les funcions de gerent a la Fundació Tutelar l’Esguard. Té una amplia experiència en el sector, on ha treballat en diferents posicions de responsabilitat en l’àmbit dels recursos humans, direcció tècnica i gerència en diferents organitzacions: COINRE, Grup Cooperatiu TEB, i Associació Sant Tomàs. També ha participat activament en la Federació i Associació Empresarial DINCAT.
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Mercè Generó Prat

Vocal
La Mercè Generó i Prat és Gestora i experta en relacions institucionals, des del 1984 ocupa la gerència d'Osonament, entitat que ha integrat tots els serveis comunitaris de salut mental i addiccions d'Osona. Al 2015 va ser "Osonenca de l'any". És membre del Patronat de la Fundació Tutelar l'Esguard, de la Fundació Areté i del plenari del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic,de FORUM Salut Mental, d'AMMFEINA, entre d'altres.
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Joan López

Vocal
En Joan López és Diplomat en Infermeria, especialista en Salut Mental i Addiccions Té un Màster en Polítiques Socials. Ha treballat en diverses institucions com l'Hospital de Sant Joan de Déu, Escola Universitària d'Infermeria d'Osona, Ajuntament de Vic Actualment vinculat al Consorci Hospitalari de Vic i a Osonament.

Jordi Roca Casas

Vocal
En Jordi Roca és metge, actualment director gerent de la Fundació Assistencial d'Osona i de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. Directiu del sector sanitari i social amb més de 30 anys d'experiència en la direcció i gestió de serveis. Com a metge oncòleg inicialment i de cures pal·liatives més endavant vaig iniciar un canvi gradual cap a la gestió de serveis sanitaris i socials. Durant aquest període ha pogut consolidar projectes i iniciar-ne de nous també innovadors en l’àmbit social, com ara la plataforma de serveis de "El Nadal.Serveis per la gent gran", i en processos d’integració sanitaris i socials amb diverses fórmules. Participa com assessor de l’administració sanitària i social en organismes d’ambdós departaments.
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Jaume Castellano Pluja

Vocal
En Jaume Castellano és Llicenciat en Ciències Físiques per la UAB. També va realitzar un màster de Gestió de la Qualitat a l’empresa a la UPC i un postgrau en Lideratge de les Organitzacions en l’àmbit de la salut a IL3 UB. Des del 2008 és Gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume de Manlleu. Des del 2011 és membre del Comitè Executiu FADO (provisor de serveis de Serveis d'Assistència Domiciliària a nivell de Consell Comarcal d'Osona i Centres d'Atenció diürna ). També és Director de Serveis del Consorci Hospitalari de Vic (1997)(Assistència Sanitària Especialitzada ) i Director de SAS, AIE (2006).
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Santiago Escoté Llobet

Vocal
En Santiago Escoté i Llobet es Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1992. És metge psiquiatre amb formació especialitzada al Consorci Sanitari Parc Taulí de Sabadell (2001). Té un màster en Psiquiatria de Sector per la Universitat Rovira i Virgili i un postgrau en Direcció de Serveis de Salut Mental (EADA, 2006).
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Rafael Arderiu Monna

Vocal
En Rafel Arderiu és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i Màster en Direcció Fiscal de l’Empresa per la Universitat de Barcelona i Màster MBA per ESADE. Tota la seva trajectòria professional, tant en l’àmbit públic com privat, ha estat sempre vinculada al món de les entitats jurídiques sense ànim de lucre. Actualment, des de l’1 de juliol de 2019, és el director general de la Fundació Privada Vallès Oriental per a Disminuïts Psíquics.

Jose Luis Criado Barragán

Vocal
En José Luis Criado és llicenciat en Dret i professor de la UB. Notari de La Roca del Vallès des de 1987. Amant del món del motor, ha participat en 30 ocasions en el Rally Dakar.

Jose Medina Padial

Vocal
En Jose Medina es advocat en exercici i també treballa com a tècnic superior jurista a l’assessoria jurídica de la Generalitat de Catalunya. És una persona amb un perfil professional marcadament autònom amb molta empenta i gran capacitat de treballar en equip. Ha estat degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Granollers durant 8 anys, així com ha estat vicepresident del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya.
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Marta Paxau Tura

Vocal
La Marta Paxau és diplomada en Treball Social. Ha treballat a Serveis Socials de Sant Hipòlit i Salt i a l’actualitat treballa a l’Associació Sant Tomàs com a Treballadora Social en diferents serveis de l’entitat. Paral.lelament ha impartit xerrades, entre d’altres, a la UVic, Consorci Lluçanès, Sinergrup i Dixit. Ha realitzat formació no reglada en el marc de cursos, seminaris i jornades dins l’àmbit de la discapacitat i la intervenció amb famílies.
Fundació L'Esguard - Membres Patronat

Joan Riera Claret

Vocal
En Joan Riera Claret és advocat. Treballa com a advocat desde l’any 86 i com a secretari en un ajuntament i ha estat gerent en més d’una empresa del sector del cartró, la fusta i el metall. Es considera una persona enginyosa, trencadora i valora per sobre de tot el secret i la deontología profesional.